Григор Димитров: Това бе едно от най-трудните решения в живота ми

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, няма да участва на тенис турнира в София следващата седмица.

Той не е успял да се възстанови от контузията в рамото, която получи по време на Australian Open. Това означава, че Гришо няма да има възможност да защити миналогодишната си титла в София.

Димитров, който има болки в рамото, обяви решението си в специално прессъобщение до БТА, в което се казва:

„Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София.

Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100 процента готов за следващата седмица. Ако играя, това би могло да доведе до допълнителни рискове и усложнения.

Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България.

Благодаря ви за подкрепата!“

Още на 27 януари Димитров заяви на специална пресконференция, че може да пропусне турнира заради травмата.

„Рамото ми е преуморено, имах болки в последните три мача. Не можеш да вървиш срещу тялото си. Не искам да давам напразни обещания. Не се усещам добре и искам да дам време на тялото си, да видя дали нещата са зле, както си мисля“, каза тогава Гришо пред медиите.

Носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка ще участва в Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари на мястото на Гришо.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.