И Разград падна в плен на грипа

Преди минути Регионалната здравна инспекция обяви грипна епидемия в Разград.
Заболеваемостта в Лудогорието е достигнала 209,57 на 10 000 население.
Шефът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков съобщи, че болните в училищата са под нивото за грипна ваканция. По стечение на обстоятелствата понеделник и вторник идната седмица е междусрочната ваканция и затова ще има ли грипна ваканция за децата, ще бъде решено в сряда, 7 февруари.

За да не се разпространяват острите респираторни заболявания и грип, по разпореждане на Регионалната здравна инспекция от днес се преустановяват профилактичните прегледи, плановите консултации на бременни и кърмачета, плановите операции и задължителни имунизации; свижданията в болниците и засилване на мерките за предпазване от вътрешноболнично заразяване с грип и ОРЗ; ограничават се извънучилищни инициативи и събирания на деца и младежи; ограничават се всички масови събития – спортни, културни прояви и театрални спектакли.
Препоръчва се използване на маски от персонала в лечебните и здравни заведения, в детските заведения, аптеки и дрогерии; няма да се допускат болни деца в детските заведения, филтърът ще е със задължителни сутрешни прегледи.

/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.