Данъчното в Разград въвежда четири ПОС терминала, преводът става за минута и е безплатен

От началото на следващия месец в разградския офис на НАП ще бъдат въведени в експлоатация четири ПОС терминала.
И до момента в банката, обслужваща НАП, бяха възможни картови плащания, както и плащания с карта по Интернет. Голямата промяна през февруари идва от това, че сметката на НАП, по която ще се плаща чрез виртуален или физически ПОС терминал (в БНБ) ще се заверява буквално за минута, което означава, че няма да се чака денонощие или дори повече преди парите да пристигнат. А това ще елиминира хилядите случаи на начисляване на стотинки лихва, заради късно пристигнал превод, коментират новината от офиса на НАП в Разград.
Второто голямо предимство е, че плащането чрез ПОС терминалите ще е напълно безплатно. Системата е директно свързана с компютърната мрежа, като на точно определени места в офиса на агенцията /а не на банковите гишета/ ще могат да се извършват безкасови и без такса плащания.
От НАП напомнят, че и тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.
Необлагаеми са наградите, които се дават във вид на допълнителна игра или предметна печалба с незначителна стойност – до 30 лв. Награди на по-висока стойност се облагат с данък върху доходите, включително и наградите в лотарията на НАП.
Минимален месечен размер на осигурителния доход на самоосигуряващите се за тази година е 510 лв., а за регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители – 350 лв.
Максимален месечен размер на осигурителния доход за 2017 остава 2600 лв.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.