Григор Димитров пречупи Кириос в зрелищна битка и се класира за четвъртфиналите

Григор Димитров преодоля Ник Кириос в много драматичен мач и си осигури място в четвъртфиналите на Australian Open след 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4). Двамата тенисисти изиграха много оспорвана среща на централния корт „Род Лейвър“, която продължи 3 часа и 30 минути. Световният №3 показа отлична защита и железни нерви, за да се справи с един от тенисистите в най-добра форма.

Успехът е трети за българина срещу Кириос от четири срещи. Той успя да си върне за загубата преди две седмици на турнира в Бризбейн.

За трети път Димитров е сред осемте най-добри в Мелбърн след 2014 и 2017 г. Преди 12 месеца българинът достигна до полуфиналите, където отпадна след епичен мач с Рафаел Надал.

„Това е мач, в който имаше всичко. Не знам още какво да кажа. Мисля, че класирането ми за четвъртфиналите показва, че работим много и сме на правилната посока. Миналата година беше страхотна, но аз винаги съм перфекционист и мисля, че има какво да се подобри“, каза Димитров.

Димитров спечели първия сет в тайбрек след 51 минути игра. Българинът започна отлично, подобно на двубоя с Кириос в Бризбейн, като беше много стабилен на сервис. Димитров вкара 68% от първия си сервис и спечели 77% от разиграните точки.

Световният №3 имаше три възможности да пробие Кириос, но австралиецът показа отлична защита при всеки един случай, най-вече разчитайки на отличния си сервис. Представителят на домакините записа 13 аса срещу шест за Димитров в първата част.

В тайбрека обаче българинът беше много концентриран, записа два мини пробива, за да поведе с 6:3, а след двойна грешка на Кириос спечели и сета.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.