Цачева: Категорично няма да се въвежда трети пол и няма да се признават еднополови бракове

Категорично няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове, защото Конституцията не го позволява. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева в предаването „Тази неделя“ по БТВ във връзка с Истанбулската конвенция.

Ще продължа добронамерено не само с колегите от коалиционното управление, но и с всички народни представители. Апелът ми е, нека първо да прочетем, след което да коментираме. Това е най-всеобхватният документ, който за пръв път поставя в толкова сгъстен вид противодействието срещу насилието и защитата на жените. Оттук насетне към тази конвенция има едни пояснителни бележки какво съдържание се влага във всяко едно понятие – 75 страници са“, обясни Цачева и уточни, че във вторник в 11:00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ ще има широко публично обсъждане, където се надява, че ще се разсеят всички съмнения.

Няма да се променя Конституцията, няма да се въвежда трети пол, няма да се въвеждат в учебните програми уроци извън жена и мъж, няма да се признават еднополови бракове. Българската Конституция не позволява. По Конституция бракът е между мъж и жена“, подчерта Цачева.

По думите ѝ стереотипите, че няма нищо лошо да мъж да удари шамар на една жена трябва да бъдат изкоренени в нашето общество. Според Цачева не само у нас има такива проблеми.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.