Два гола и три греди за 2:2 на „Лудогорец“ срещу „Шахтьор“ Донецк

Шампионът „Лудогорец“ направи много силен мач срещу украинския „Шахтьор“ Донецк в контрола, завършила 2:2 в Турция. Освен двете попадения, Орлите“ треснаха и три греди, които ги лишиха от изключително престижния успех над носителя на Купата на УЕФА за 2009 г. Срещата бе част от подготовката на разградчани за битките с „Милан“, както и за 1/8-финала на Шампионската лига между „миньорите“ и италианския „Рома“.

В състава на португалския специалист Пауло Фонсека играха всички звезди, сред които Тайсон, Фред, Марлос, Бланко и Ферейра. Треньорът на шампионите ни Димитър Димитров отново заложи в титулярния тим на младока Светослав Ковачев, а след почивката в играе се появи друг талант от школата – Доминик Янков.

В първите четири минути на двубоя разградчани отправиха четири удара по посока вратата на Микита Шевченко. Първо Вандерсон би в аут. След това мощен шут на Светослав Ковачев мина на сантиметри от вратата, а при последвалия корнер Натанаел стреля силно, като топката срещна горната греда. Кешерю също пробва своя късмет, но стражът на украинците спаси. В 19-та минута румънецът отново се озова на добра позиция след пас на Вандерсон, но би право в стража на украинците. „Лудогорец“ логично поведе в резултата в 42-та минута. Тогава Сисиньо се пребори с Богдан Бутко и центрира към напълно непокрития Марселиньо, който отблизо не сбърка – 1:0.

„Шахтьор“ изравни в 57-та минута. Тогава Исмаили проби добре отляво и подаде към Александър Зубков. В 63-та минута украинците стигнаха до пълен обрат. Зубков изведе Факундо Ферейра, той пребори Георги Терзиев и майсторски копна топката зад Ренан – 2:1!

В 70-та минута шампионите изравниха. Гуралски изведе добре Жоао Пауло. Бразилецът изстреля истински снаряд с левия крак за 2:2. В последните минути действията на терена се развиваха пред вратата на „Шахтьор“, но до чисти голови положения така и не стигна.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.