„Лудогорец“ отнесе с 2:0 петия в Румъния

„Лудогорец“ започна подготовката си за битките с „Милан“ от 1/16-финалите на Лига Европа с успех 2:0 над „Ботошани“. Срещата с петия в Румъния се игра в Белек и бе първа контрола за „орлите“ за 2018 г.
Треньорът Димитър Димитров заложи като титуляр на най-талантливия футболист в школата – Светослав Ковачев. Той бе пуснат като дясно крило. Иначе впечатление направи и фактът, че от първата минута започна бразилският централен бранител Рафаел Форстър.
„Лудогорец“ започна много силно срещата и още в 5-та минута поведоха в резултата. Ковачев се измъкна от защитата, стреля отблизо, вратарят на румънците Кобря изби, но право в краката на Кешерю, който не сбърка – 1:0 за шампионите. След това пък българите сбъркаха при изнасянето на топката и Читошка можеше да изравни, но Ренан изби. Последваха нови силни минути за шампионите. С пропуски обаче се отчетоха Кешерю и Вандерсон. Бразилецът пък осуети отлична атака в средата на първата част. В 41-ата минута Марселиньо можеше да отбележи, но силният му изстрел с десния крак срещна гредата. В края на първата част Бурча надскочи всички в наказателното поле на Лудогорец и би с глава, но неточно.
През втората част Димитър Димитров заложи на изцяло нови 11 футболисти.
В 90-ата минута Натанаел оформи крайния резултат. Той нахлу отляво, нагласи топката на десния си крак и с много красив шут направи 2:0.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.