Математическата гимназия търси дарители за преместването си

Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград търси спомоществователи за преместването си от настоящата сграда, която дели с ОУ „В.Левски“. Призивът към бивши учители, родители, възпитаници и приятели е публикуван във фейсбук профила на елитното училище с 45-годишна история.

В края на миналата година общинската администрация намери решение на многогодишния проблем и от началото на следващата учебна година Математика трябва да е в свободната част от сградния фонд на СУ „Христо Ботев“. Но там има нужда от основен ремонт. За да стигне времето, строитeлите трябва да започнат работа още другия месец.

Министерство на образованието вече отпусна 269 509 лв. целеви средства за основен ремонт на новия дом на гимназията. В бюджета на Община Разград за тази година са предвидени 100 000 лева за преместването и настаняването на ПМГ на новия адрес.

Тези средства не са достатъчни, защото новата база е в пъти по-голяма, нужно е и оборудване, ето защо апелираме за дарителство, обръщат се от училищното ръководство към бъдещите си благодетели.

Очакванията са физическото преместване да се случи през юли, а до първия звънец на новата учебна година да приключат довършителните работи.

Набирателната сметка на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград е:

IBAN: BG02SOMB91303158650800

BIC: SOMBBGSF

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.