САЩ можело да се върнат в Парижкото споразумение

САЩ може да се върнат в Парижкото споразумение за климата. Това обяви лично американският президент Доналд Тръмп. Изявлението си той направи по време на пресконференция в Белия дом след срещата си с норвежкия премиер Ерна Солберг.

Запитан за евентуалното завръщане, Тръмп отговори, че „е възможно“ Вашингтон да се върне, но все така счита сключената от предишната администрация в САЩ сделка за лоша.

Както е известно Тръмп изтегли страната си от Парижкото споразумение, според което подписалите го страни се задължават да наложат и спазват редица екологични норми в борба с глобалнто затопляне. Според американския държавен глава то е несправедливо от гледна точка на икономическите интереси на САЩ, а и освен това той не намира за проблем глобалното затопляне.

Президентът отговори на журналистически въпрос относно разследването дали има руска намеса в президетските избори, които той спечели.

Тръмп бе запитан дали ще се яви на разпит при спецпрокурора Робърт Мълър. По думите му, не е вероятно това да се случи. Според разпространяваната по-рано информация юридическият екип на държавния глава провежда предварителни разговори с ФБР относно потенциален разпит от Мълър.

Тръмп отрича да се е договарял с Русия, докато Москва отрича оценката на разузнаването на САЩ, че Кремъл се е намесил на президентските избори.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.