Русия ще използва дронове за борба с хулиганите по време на световното

Русия ще използва видеодронове като част от мерките за борба с футболното хулиганство по време на световното първенство през лятото. Домакините ще разчитат по този начин по-лесно да бъдат разпознавани агресивните привърженици, заяви заместник-директорът на Националната гвардия Сергей Меликов.

„Обръщаме специално внимание за подготвянето на мерки, които могат да предотвратят, разкрият и да се борят срещу нарушаването на закона от страна на агресивните фенове“, каза Меликов пред агенция „Интерфакс“.

Той допълни, че на всеки един от стадионите за световното ще бъдат разположени специални отряди за борба с тероризма. Ще бъдат въведени и системи за видеонаблюдение, за да се гарантира, че насилието няма да помрачи първенството, каза още Меликов.

Министерството на извънредните ситуации обяви, че спасителните екипи и лекарите изучават английски език, за да могат да общуват по-добре с феновете, които ще посетят мондиала.

Хулиганството е едно от основните опасения преди турнира, който ще се проведе от 14 юни до 15 юли. По време на европейското първенство във Франция през 2016 г. се стигна до доста сблъсъци между привърженици, като руските бяха сред най-активните.

По искане на руските власти всички фенове, които желаят да посетят мачове от световното, трябва да кандидатстват за фен карта. Целта й е да гарантира, че тези привърженици, които са свързани с хулиганството и насилието по стадионите, няма да получат достъп.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.