Георги Дерменджиев ще е четвъртият български треньор в Казахстан

Георги Дерменджиев ще е четвъртия български треньор в елита на казахстанския футбол. 63-годишният специалист ще поеме бронзовия медалист от миналия сезон „Ордабасъ“ (Шикмент), съобщи БТА.

Дерменджиев вече е в Казахстан за последни уточнения около договора. В сряда отборът заминава за подготвителен лагер в Турция, който ще продължи до 28 януари. Очаква се в близките часове назначението на българина да бъде потвърдено официално.

В края на миналата година бившият треньор на „Лудогорец“ преговаряше с друг отбор от Казахстан – „Иртиш“. В крайна сметка обаче до споразумение между двете страни не се стигна.

За пръв път в кариерата си Дерменджиев ще работи извън България. В двата периода, в които беше начело на „Лудогорец“, той спечели три пъти титлата, по веднъж Купата и Суперкупата на България и два пъти вкара отбора в груповата фаза на Шампионската лига.

Преди това почти цялата му кариера преминава като помощник – в „Литекс“ и „Лудогорец“, с изключение на кратки престои като старши треньор на „Спартак“ (Пловдив) и „Сливен“.

В „Ордабасъ“ Дерменджиев ще замени на поста руснака Алексей Петрушин. Под ръководството на Петрушин отборът постигна рекордно класиране в първенството и за пръв път в историята си ще участва в европейските клубни турнири.

По-рано този месец в Казахстан акостира още един български треньор – Никола Спасов, който ще води „Кизил Жар“. Другите двама български треньори в местната Висша лига са Станимир Стоилов, който спечели четири поредни титли с „Астана“, и Стойчо Младенов, който е начело на „Кайсар“.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.