Анкета събира мнения за девиз на Разград

Анкета за избор на девиз на община Разград е публикувана на сайта на местната администрация.В нея е посочен цитат от Васил Левски, за който може да бъде гласувано. Предложението за девиз е направено от Инициативен комитет от разградчани: Александър Христов, Васил Петров, Виолета Антонова, Диана Първанова, Иван Димитров, Иван Дойнов, Иво Стоянов, Красимир Харалампиев, Пламен Панчев, Светлозар Караджов, Теодор Даскалов и Мирослав Минчев.
На 18.02.2017 г. се навършиха 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. На 18.07.2017 чествахме 180 години от неговото рождение. В следващата 2018 г. се навършват 145 години от кончината му и 140 години от Освобождението на Разград.
В чест на тези годишнини, Инициативният комитет обсъди и прие да предложи за гласуване на Общински съвет и разградчани за девиз на Разград цитат от писмото на Апостола до Сливенския революционен комитет от 1872 г.: „…Дързост и постоянство!”
Комитетът аргументира предложението си с това, че изразът е кратък и съдържателен, а фактът, че е символичен завет от Апостола на България, увеличава неговата стойност и въздействие, допълват още информацията от пресцентъра на общинската администрация.
Други предложения за девиз могат да бъдат направени и на е-mail: kultura@razgrad.bg.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.