Коледно тържество в Домашния социален патронаж

Областният управител Гюнай Хюсмен и кметът на Разград д-р Валентин Василев бяха гости на коледното тържество в Домашния социален патронаж.
Г. Хюсмен поздрави 800-те потребители на услугите, които предлага патронажът, както и към 37-те служители в него. Той благодари и на кмета на Разград д-р Валентин Василев и общинска администрация за това, че отделят специално внимание на възрастните хора и хората в нужда. „Имате пълната подкрепа на държавата, денонощно сме готови да откликнем на всяка болка и с усилията на ръководството на патронажа и на общинска администрация вярвам, че добрите дни за Разград и за тези мили и добри хора предстоят“, каза г-н Хюсмен.

„Трябва да благодарим на хората от персонала в тази социална услуга, защото те са ангажирани с нещо много хубаво. Зад топлия обяд, който получават тук, всеки един потребител стои един огромен труд. Очакваме в началото на новата година да приключи проектът, но да подпишем отново договор, за да продължи тази социална услуга, която помага на толкова много хора“, каза в приветствието си д-р Валентин Василев. Той пожела дълъг живот и здраве и да посрещнем силни Новата година, като обеща Община Разград да продължи да развива социалните си услуги в полза на гражданите.

Екипът на Държавния социален патронаж работи и по други проекти за подобряване живота на социално слабите хора: безплатна трапезария, осигуряване на топъл обяд и център за социални услуги. Разградският патронаж е сред най-големите в страната – съобщи директорът Янка Георгиева.
В коледната програма участваха ученици от 3 “г“ клас в ОУ „Васил Левски“ – Разград; изпълнители от Музикална школа „Илия Бърнев“, читалище „Напредък“ и танцова студия „Фея Данс“. На тържеството отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет за празника Игнажден.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.