В ОУ „Тургенев” ще обявяват ученически конкурс за PR

С откриване на изложба „Испания – мечта и вдъхновение” завърши Националната седмица на четенето в ОУ „Ив.С Тургенев” в Разград. Изложбата е подредена в класната стая на 7 „а“ клас, със съдействието на Димитър Петров, отговарящ за връзките с обществеността в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, Национален литературен музей и къща музей „Димитър Димов” и разказва за един от най-интересните епизоди от живота на писателя.
Димитър Петров говори пред учениците за своята професия – връзки с обществеността в регионалната библиотека. Това беше една от идеите на Седмицата на четенето – учениците да се запознаят и с нови професии. Предишните дни, по време на състезанието по правилно скороговорене в 5, 6 и 7 клас, учениците разбираха какво означава „логопед” и как тази професия помага на децата. Вдъхновена от разказа на Димитър Петров и на интереса на учениците към представената професия, Милена Орешкова – директор на училището, предложи да се обяви конкурс сред учениците за РR на училището, който до края на учебната година да се грижи за обществения имидж на школото. Идеята се хареса много на седмокласниците и те побързаха още след края на часа да отправят въпроси за регламента на конкурса.
След откриването на изложбата Димитър Петров разказа на седмокласниците за живота и творческата дейност на Димитър Димов. Учениците разбраха за какво разказват романите „Осъдени души” и „Тютюн” . Започна четене на избрани моменти от романа, в което се включиха гостите Димитър Петров и Милена Орешкова. В края на четенето много от слушащите вече бяха абсолютно сигурни, че ще прочетат романа много преди учебното съдържание по литература за дванадесети клас да ги задължи.
Часът завърши с песента на Лили Иванова към филма „Осъдени души”.
Севдалина ПЕТКОВА, преподавател по литература

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.