Коалиционото споразумение се спазва много стриктно, обяви Борисов

Имаме коалиционно споразумение и то се спазва много стриктно и точно. Това обяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов пред журналисти след като по-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов в телевизионно интервю обяви, че премиерът Бойко Борисов е саботирал предложението му за промяна на концесионния договор за ски зона „Банско“.

Не знам какво е казал, защото съм пътувал и няма как да гледам всеки ден негови участия в предаванията, посочи Борисов в отговор на журналистически въпрос, макар че се впусна в коментар на казаното.

Повтори тезата си от предишното заседание на правителството, че концесията за ски зона „Банско“ не трябва да се продължава преди нов план за управление на Пирин. Припомни, че много правителства от 2001 г. насам, включително и президентът Радев чрез служебното правителство се опитал да реши този въпрос, но много бързо се отдръпнал от тази тема, „защото има фактическа грешка още в подписването на концесията“.

И аз пожелах всичко това да се разгледа, за да не се създава обществено настроение срещу правителството, че обслужваме някакъв интерес, обясни позицията си премиерът във видео, разпространено до медиите от правителствената информационна служба.

Подчерта, че „всичко е според правилата, по които се води един Министерски съвет“.

„За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов (министър на околната среда и водите – бел. ред.) – ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз… Но нито в концесията, нито в плана фигурира изграждането на втори лифт“, обясни Борисов и допълни, че по-стабилна коалицията не е била никога“, обясни Борисов.

Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.