Патронен празник в гимназия „Мария Кюри“

Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“-Разград, отбеляза патронния си празник, посветен на 150 години от рождението на първата жена – носител на Нобелова награда.
Саксия с коледна звезда поднесоха зам.-областният управител Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров за празника на училището. Прие я директорът на училището Стойчо Стоев, който съобщи, че в гимназията важни за промишлеността професии усвояват в редовна форма 140 деца, а задочно обучение има за още 4 паралелки. Стоев изрази удовлетворение от сътрудничеството на училището с „Биовет-клон Разград“, които дават стипендии за отличниците от гимназията, на други плащат общежитието, домакини са на практическото обучение на учениците, осигуряват и консумативи за часовете в учебната сграда. Голяма част от възпитаниците ни след завършването си започват работа в това предприятие, обясни Стоев.
В състезанието по химия отбор от ПГХТБТ „Мария Кюри“ мери знания и умения с тимове от още три гимназии: ПТГ „Шандор Петьофи“, ПГССХВП „Ангел Кънчев“ и ПГТС “Христо Смирненски“.Преди старта на състезанието училищният директор връчи традиционната награда на гимназията – плакета „Ученик на годината“. Носителите на приза са двама – близнаците от 12 клас Еркан и Ерол Раим.
Празникът бе уважен от представители на други професионални гимназии в Разград, както и от фирми-партньори на училището и от РУО-Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.