Спасител за изпаднали в беда камиони и автобуси на пътя

Уникален камион, специално произведен и оборудван за спасяване на изпаднали в беда на пътя ТИР-ове и автобуси, се появи в Разград.
С най-новата машина в автопарка си Деан Дацев, собственик на популярната в Лудогорието фирма за ремонт и поддръжка на канализационни системи и снегопочистване „H2O 2012“ ЕООД, ще помага с тежкотоварна пътна помощ на хора в нужда, независимо къде се намират в страната.
Камионът може всичко, което сме виждали в популярната документална филмова поредица на NATIONAL GEOGRAPHIC „Магистрали през ада“. Машината наистина е уникална, в България има само още една с подобна товароподемност от 100 тона. Което ще рече, че ще се справи с измъкването от канавки, ниви и пропасти, камиони и автобуси, а след това да ги репатрира до най-близкия сервиз или база на собственика им.

В десетина шкафа се намират необходимите за спасителна акция инструменти и машини: електрожен, пневматични ножици и крикове, въздушни възглавници, стоманени въжета… Камионът е оборудван с лебедка и подвижно рамо за транспортиране на аварирали тежковози и автобуси.
Деан Дацев винаги е мечтал бизнесът му да е в сферата на услугите. Фирмата се появява преди шест години и се захваща първо с почистване на септични ями и канални шахти. Това вече е в историята: старите соцкамиони са подменени с модерни техни събратя за поддържане на канализационни системи. Притежава камери за видео заснемане на тръби, канали и канализационни системи с отлично качество и резолюция. „H2O 2012“ ЕООД работи с целогодишни договори за поддръжка на канализациите на фирми като: „Амилум България“, „Каолин“, „Хан Аспарух“, „Хойер България“, МАТ…
От миналата година има ангажименти и за снегопочистването на териториите на тези фирми. До края на седмицата пред предните брони на три от камионите ще се появят гребла.

Новата машина за тежкотоварна пътна помощ на Деан Дацев може и това. Снимка: NATIONAL GEOGRAPHIC

А паралелно с тях из страната ще се носи и многоцветният като дъгата спасител на изпадналите в беда по друмища, шосета и магистрали.
Телефонът за връзка е: 0896/ 61 89 01.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.