„Лудогорец“ е на 1/16 финал в Лига Европа

„Лудогорец“ е за трети път на 1/16 финал в Лига Европа след 1:1 с „Хофенхайм“ в последната среща от група „С“ на Лига Европа. Орлите завършиха на второ място на точка зад „Брага“, който загуби от „Истанбул Башакшехир“ с 1:2. Филип Охс откри резултата в 25-та минута. Вандерсон изравни в 62-та след отлично отиграване. „Лудогорец“ доигра мача с 10 души, след като Клаудио Кешерю бе изгонен пресилено в 80-та минута.

Домакините от „Хофенхайм“ отбелязаха гол през първото полувреме с единствения си удар в очертанията на вратата. Орлите владееха повече топката, но така и не успяха да затруднят Кобел.

На почивката треньорът Димитър Димитров пусна в игра Клаудио Кешерю и „Лудогорец“ заигра доста по-офанзивно. Изравнителният гол падна в 62-та минута, когато Марселиньо изведе Вандерсон в чиста позиция. Халфът се пребори със защитник на германския тим и от трудна позиция изпрати топката в мрежата. В 73-та минута българският шампион можеше да осъществи пълен обрат, когато при бърза контраатака Вандерсон и Мисиджан излязоха срещу един бранител на домакините, но бразилецът се поколеба какво да прави и сбърка.

В последните минути германците пробваха натиск, но не стигнаха до сериозни положения пред Ренан. „Лудогорец“ пък пропусна „златен“ шанс в 90-та минута, когато Върджил Мисиджан не успя да се разпише на празна врата.

Разградчани ще бъдат непоставени при жребия на 11 декември в Нион. „Арсенал“, „Милан“, „Атлетико“ – Мадрид и „Спортинг“ – Лисабон са част от потенциалните съперници в 1/16 финала в Лига Европа.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.