Наградиха най-добрите спортисти на Разград

Днес бе церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на Разград за 2017 година.Призовете на първите трима: Мирослав Минчев – състезател по колоездене на СКК „Спринт“, Николай Пенчев – състезател по културизъм на СКК „Гладиатор“ и Марсело Коща – Марселиньо – състезател по футбол на ПФК „Лудогорец 1945“, връчи кметът д-р Валентин Василев.

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев връчи наградата на четвъртия в класацията – Ивайло Енчев – състезател по шахмат на ШК „Абритус“. На останалите в десетката: Момчил Николов – състезател по шахмат на ШК „Абритус“; Пламена Иванова – състезател по бокс на СКБ „Олимпия“; Валентин Хаджиев – състезател по лека атлетика на СКЛА „Лудогорец“; Деница Асенова – състезател по лека атлетика на СКЛА „Спорт Атлетик“; Ердинч Таукчу – състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“ и Димитрина Георгиева – състезател по културизъм на СКК „Гладиатор“, отличията връчиха зам.-кметовете на Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и председателят на ПК по спорта, младежта и туризма в ОбС Галин Парашкевов.

Наградата за най-добър отбор на Община Разград получи изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец 1945“ Ангел Пертичев. Най-перспективният млад състезател в тазгодишната класация е Мартин Петков – състезател по футбол на ДЮШ на ПФК „Лудогорец 1945“, а най-добър треньор – Георги Георгиев – треньор по културизъм на СКК „Гладиатор“.

Отличените получиха специални гравирани плакети и парични премии.

В началото на церемонията кметът връчи плакет на Община Разград на най-красивата спортистка в България в конкурса Miss BGAtletic – лекоатлетката Димана Йорданова от Разград. А народната представителка Десислава Атанасова подари картина на треньора на културистите Георги Георгиев.

„Тези спортисти и треньори прославят Разград в национални и международни състезания. Горд съм, че като кмет мога да съдействам и да помагам за тяхното развитие. Горд съм и че в Разград спортистите намират уважението и признанието от нашите съграждани. Надявам се, че ще успеем скоро да завършим другата спортна зала, за да може спортистите да имат още един свой „дом“, каза в приветствието си д-р Валентин Василев.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.