Кръшно хоро в Голям извор за европредседателството

С кръшно българско хоро, на което се хванаха зрители и участници, завърши информационно културно събитие в село Голям извор, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. То бе второто от поредица събития, които четири читалища в Лудогорието посвещават на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Две мултимедийни презентации представи пред пълната зала на читалището главният експерт в областната администрация Светлин Симеонов. Темите им бяха: „Десет години България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС“ и „Лудогорието преди членството на България в Европейския съюз и сега“, първата е предоставена от Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС, а втората е изработена от Симеонов.

В културната част на събитието участваха: Танцов състав и оркестър „Вихър“ към читалище „Напредък“ – Голям извор, танцова група „Хърсово“ към читалище „Паметник“ – Хърсово, и двете с художествен ръководител Мариян Боянов

Част от събитието бе и фотоизложбата на тема „Европа в Лудогорието. Поглед отвисоко“, включваща 23 снимки с дрон на обекти в област Разград, изградени или ремонтирани със средства от ЕС. В експозицията има и снимка на обект от Голям извор – църквата „Света Троица“, както и на сградата на читалище „Паметник“ в съседното село Хърсово.

Деца от Голям извор също бяха подготвили малка експозиция с рисунки на логото на българското европредседателство.

Първото читалищно събитие в Лудогорието, посветено на българското европредседателство, бе в Гецово на 10 ноември.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.