Кметът на Разград: Депутат от БСП в Разград следва примера на колегата си, който нарече 80% от българите „дебили“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев свика днес специален брифинг, за да коментира изреченото от социалистите на тяхна пресконференция в началото на седмицата по повод двегодишното управление на сегашната общинска управа.
Наричат нашето влизане в управлението „социален експеримент“. Това кореспондира с изказването на техен представител в Народното събрание, който нарече 80% от народа „дебили“. За това, че ние управляваме тук, са проведени местни избори и само съгражданите ни решават кой да управлява, коментира Василев.
„Когато встъпихме в местната власт заварихме в състава на администрацията роднински връзки – тип етажна собственост. Има една дама, чийто съпруг е бил директор на общинско предприятие, тя е общински съветник, а той при прекратяване на договора си е получил 6 000 лв. за неползван платен отпуск. На друг общински съветник, съпругата му в пенсионна възраст заема поста директор на дирекция, а той обслужва като адвокат Общинския съвет? Това може би не е незаконно, но морално ли е?“, зададе въпроси градоначалникът.
Твърденията на „другарите“ са абсурдни. Кои точно проекти сме провалили? Така твърди техният общински лидер Добрин Добрев. Радвам се, че моето управленско решение да го освободя от заеманата в администрацията длъжност е било правилно. Той явно не знае колко време продължават процедурите по обществените поръчки. Което сочи и че няма нужните експертни умения,“ каза Василев.
„За 20-те млн. лв. Денчо Бояджиев твърди, че жк „Орел“ не е обхванат и че остават 1/3 от квартала, който не е включен. Според тях обаче, те са подготвили проектите, защо не са включили тази част на квартала, за която сега обвиняват нас? Представителите на БСП са посочили само 1 млн. лв., които са отпуснати за 2 години за Разград по време на мандата на сегашното ръководство. Това не е вярно. Пропускат 2,5 млн.лв. за водопроводната мрежа в жк „Орел“, а също и 7 млн.лв. за саниране,“ посочи още кметът.
„Неуважително е, лишено от смисъл, да се използва думата „мор“ при определяне на състоянието в Общината, но БСП обичат така да започват кампанията си. Мор означава смъртоносна болест, бедствие, което унищожава много живи същества,“ обясни д-р Василев.
„По повод назряващ „екологичен проблем“, за който социалистите съобщават – имаме готов проект за изграждане на трета клетка на регионалното депо. Така че това твърдение също е некоректно и не отговаря на истината,“ категоричен е кметът.
По повод на това, че представителите на БСП наричат града „брадясал“ и обвиняват ОП „Паркстрой“ в несправяне със задълженията си, д-р Василев препоръча да се разходят из града и сами да видят какво се прави, а не да стоят само в партийната къщичка.
„Подават ни „жокер“ за замърсяването на въздуха – ние не разбираме от жокери, ако могат да назоват извършителя на замърсяването. Интрига между кмета на Разград и областния управите интрига няма, но само с техника за регистриране на замърсяване на въздуха, проблемът няма да се реши,“ каза още кметът.
„Коментирано е, че липсват инвеститори, само в бизнес-зона „Перистър“ стойността на инвестициите в периода от началото на 2015 до началото на 2016 година са 470 000 лв., с разкрити 33 работни места. От януари 2016 г. до днешна дата са инвестирани 1 700 000 лв. с нови 145 работни места. Предстоят незавършени строежи или проектиране за още 10 880 000 лв. с нови 144 работни места,“ контраатакува градоначалникът.
„Манипулативно е и твърдението, че ОП „Разградлес“ е прехвърлило част от дейността си на частна фирма. Дървесината, която не е търсена от местното население за огрев или други нужди: липа, черен бор и акация – предимно технологична дървесина с много ниска стойност, е отдадена на търг за продажба на стояща дървесина на корен по одобрения от Общински съвет Разград годишен план за ползване на дървесина. За 2016 г. дървесината е разпределена на 4 обекта, като са се явили и спечелили съответни обекти 3 лицензирани по Закона за горите фирми, а през 2017г. – 4 обекта, които са спечелени от 2 лицензирани по Закона за горите фирми.
През 2016 г. всички горски стражари назначени в ОП „Разградлес“ са вписани в публичния регистър за лесовъдска дейност и притежават лични контролни горски марки. Те участват при извършването на дърводобива, като извършват контрол, следят за правилното извеждане на сечта, кубират добитата дървесина и издават превозни билети при експедирането й. Същите тези дейности се извършват и при добив на дървесина със собствени работници. При този начин на продажба на тази дървесина се постига по-голям чист приход в полза на Община Разград, категоричен е Василев.
За Капанския ансамбъл градоначалникът заяви, че е притеснен за това, какво е ставало там при предишното ръковоство и силно се надява в най-скоро време оторизираните органи да се произнесат по казуса.
Във връзка с негативните коментари относно културните събития на Община Разград от страна на БСП, зам.-кметът Георгиева коментира, че и те са безпочвени, тъй като Панаирът на киселото мляко и Фестивал „Абритус“ са финалисти в Годишните награди на Министерството на туризма за 2016 година, което автоматично отхвърля квалификациите, че не се работи в добра насока в културната сфера.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.