Международен екип на „Четири лапи“ ще прегледа лъвовете в разградския зоокът

В четвъртък и петък тази седмица международен екип на фондация „Четири лапи“ с участието на специалисти от България, Германия и Холандия ще бъде в Разград. Визитата е част от сключеното наскоро споразумение между „Четири лапи“ и кмета на Разград д-р Валентин Василев, чиято цел е подобряване на условията за настанените в зоопарка животни, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

В момента в зоопарка в Разград се отглеждат 5 възрастни лъва, част от които доскоро са се използвали за разплод. Поради невъзможност да се осигури достатъчно пространство за животните, община Разград помоли „Четири лапи“ за съдействие в намирането на дом на три от тези животни, както и на вече настанените временно в София две малки лъвчета.

В четвъртък екипът от ветеринарни лекари на организацията ще извърши обстоен преглед на лъвовете в зоопарка, за да се установи дали животните страдат от заболявания, които налагат лечение или друга лекарска намеса. Мъжките ще бъдат вазектомирани, за да се предотврати възможността за размножаване. В петък 3-годишният лъв Асен, чието здравословно състояние буди тревога, ще бъде транспортиран до София, където ще бъде обстойно прегледан със скенер в клиника. След това Асен ще бъде временно настанен в Софийския зоопарк, където ще остане под постоянно наблюдение докато състоянието му позволи да бъде транспортиран до някое от убежищата за големи котки на „Четири лапи“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.