130 рисунки от конкурса „Природата – извор на живот” подредени в изложба в ОУ „И.С.Тургенев“

През юбилейната 30-та година на разградското училище ОУ „И.С.Тургенев“ и в навечерието на патронния празник там бе организиран традиционният Регионален конкурс „Природата – извор на живот”. Изборът на темата е провокиран от думите на патрона на училището – руския писател Иван Сергеевич Тургенев, че „Природата не е само храм, но и работилница – в нея човек е работник”, а сега в надпреварата участваха над 130 творби, уточняват от училищното ръководство.
С най-много работи и през тази година се включиха най-малките – децата от подготвителните групи на детските градини „Славейче“ , „Детелина”, „В.Левски”, „Зорница” и „Шестте ястребинчета” от Разград и забавачниците в селата Стражец, Яким Груево, Прелез и „Щастливо детство” – Исперих.
С пана, апликации и макети участваха ученици от ОУ с. Езерче, СУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Завет, ОДК – Лозница и др.. Но най-масово се представи училището – организатор на конкурса.
Конкурсните работи са подредени в изложба, а най-добре представилите се участници – и наградени с грамоти и предметни награди. Най-добрите творби ще бъдат изложени и в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”.
e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.