Книги за читалище „Делиорман“ от кампанията на евродепутата Филиз Хюсменова

За Деня на народните будители читалище „Делиорман“ в Разград получи книги, събрани в кампания, организирана от зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, съобщиха от читалищното настоятелство. Кампанията набра 3565 тома, които бяха връчени от координатора на Европейския информационен център на Хюсменова в столицата на Лудогорието Юмгюл Ахмедова.

Подпомагането на най-младата културно-просветна институция в града започна точно преди година – тогава Филиз Хюсменова дари стелажи за книги. По нейна идея, европейските й информационни центрове стартираха преди шест седмици кампания за издирване и събиране на книги. Целта на благотворителната инициатива беше да бъдат събрани над 3000 тома, за да може културният дом официално да кандидатства за регистриране на своя библиотека.

На церемонията за получаването на книгите присъстваха областният председател на ДПС Севгин Шукри, местният председател на партията Нюсрет Салим, както и председателят на МДПС в общината Али Кязимов. В поздравителния адрес Хюсменова се казва: „С общите и целенасочени усилия помогнахме една млада културна институция да продължи съхранението на нашето историческо наследство”.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.