Корнелия Нинова пристига за 125-годишнината на БСП-Разград

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде гост на тържествата по повод 125-годишнината на разградската партийна организация. Това съобщи общинският председател на местните социалисти Добрин Добрев.
Утре в рамките на Акция Памет ще бъдат поднесени венци и цветя пред всички 43 паметника и паметни плочи на антифашисти и партийни активисти на територията на Разградска община.
В петък в 15.30 часа пред Мемориал-костница „Братска могила“ в парка ще е поклонението пред паметта на загиналите в антифашистката съпротива от Лудогорието.
Тържествената среща за празника на разградската организация на БСП е от 18.00 часа в залата на Филхармонията. Поканени са наследници на антифашисти от общината, лидери на организации на БСП от Североизточна България. Концерт ще изнесат Милица Божинова и Асен Масларски.
Разградската организация е основана година след Бузлуджанския конгрес, като за рожден ден се счита 24 декември 1892 година, съобщението за това е публикувано във в. Работник“. В момента общинската организация на БСП в Разград наброява 806 членове.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.