„Лудогорец“ „развинти“ „Левски“

„Лудогорец“ направи поредна крачка към защита на титлата победа с 2:0 на „Левски“ в мач, в който не остави съмнения за превъзходството си.
Орлите започнаха по-активно мача и се настаниха в половината на гостите, но в крайна сметка откриха след перфектна контраатака. Това се случи в 11-та минута, когато Вандерсон измъкна една топка и подаде към Марселиньо, който я прати перфектно към Мисиджан. Холандецът стреля фалцово през шпагата на Яблонски и опъна мрежата за 1:0. Попадението скова „сините“, които продължиха да се бранят и след него. Гостите разчитаха в атака единствено на дълги подавания към Серджиу Буш и някакви индивидуални действия на Обертан.

В 30-та мин. домакините организираха нова страхотна контра, която завърши с удар от въздуха на Луко, но Цветкович блокира с тяло влизащата във вратата топка. Последва корнер, а след него се стигна до нов гол във вратата на „Левски“. Негов автор беше Пластун. Той обаче беше отменен заради засада. Украинецът беше покрит от Мики Орачев, но Божидар Митрев беше излязъл напред и защитникът се явяваше последен и реално влизаше в ролята на вратар.

През второ полувреме картината не се промени. Второто попадение дойде пак след контраатака. Лукоки стигна до една топка на аутлинията и я мушна майсторски между краката на Найденов. Последва успореден пас по земя към Вандерсон, който опъна за втори път мрежата на Левски. Това попадение тотално обезвери „сините“, които можеха да поемат пи още голове до края. Най-сериозният пропуск на Лудогорец дойде в 87-та мин., когато Горалски изведе Вандерсон перфектно, но бразилецът стреля покрай вратата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.