ДПС към управляващите: Махнете вредните елементи или ние ще махнем цялата власт

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да махнат вредните елементи или в противен случай партията му ще свали правителството от власти.

Очевидно обръщението бе към водещата партия в парламента ГЕРБ, а вредните елементи – коалиционните партньори от Обединени патриоти.

„И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим“, каза Карадайъ в поздравление към активистите на ДПС в Монтана, цитиран от dnes.bg.

Призивът му идва ден след като БСП обявиха курс към предсрочни избори със сериозни критики към управлението на ГЕРБ. Заради тях днес Бойко Борисов свика целия актив на партията си, за да отвърне на обвиненията на Корнелия Нинова.

„За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната“, допълва лидерът на Движението.

Той заръчал и за активност и мобилизация на партийните структури на ДПС.

„Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна“, каза още Карадайъ.

Той отново насочи критиките си към партньорите на ГЕРБ в правителството. От седмици ДПС настоява за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомни, че още при сформирането на сегашното правителството движението е предупредило, че основата и структурата му са грешни и е предложило обединение около програма за управление на страната. ГЕРБ обаче предпочели „грешната формула“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.