ГЕРБ ще прави регистър на фалшивите новини на БСП

За БСП алтернативата на управлението е да могат да формират фалшиви новини. Това обяви днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на Изпълнителната комисия на управляващата партия.

След него депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че ще прави регистър на фалшивите новини, които БСП произвежда.

Ръководството на ГЕРБ се събра извънредно днес по искане на лидера и премиер Бойко Борисов. Поводът – речта на омраза, която се чула на конгреса на БСП. В събота социалистическата партия обяви курс към предсрочни избори и реши, че в началото на европредседателството ще внася вот на недоверие към правителството заради корупцията. Ден по-рано ДПС поиска оставката или на Валери Симеонов, или на целия кабинет.

След заседанието на Изпълнителната комисия Бойко Борисов не дойде да говори пред медиите. В съобщението за свикването му обаче се казва, че конгресът на БСП „продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни“.

Днес заместникът му в партията Цветан Цветанов показа диаграми какви са били показателите за борба с корупцията и с организираната престъпност при управленията на ГЕРБ и на БСП. По думите му твърденията на БСП са „популизъм и клюкарство“.

Цветанов прогнозира още, че БСП ще загуби и следващите избори от ГЕРБ, тъй като с това поведение левицата не може да бъде алтернатива. Социалистите искали да върнат страната във феодалното робство.

„ГЕРБ ще излезе с политическа декларация на своя конгрес, че никога няма да бъдем в управление с БСП“, каза още Цветанов.,

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.