Математическата гимназия се мести в новата сграда на СУ „Хр.Ботев“

Община Разград намери нов дом за Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград, съобщи днес на среща с журналисти кметът д-р Валентин Василев. Училището ще се премести в новата сграда на СУ „Христо Ботев” в края на учебната година.

Община Разград се ангажира с помощ от всякакво естество, за да се осъществи преместването. СУ „Христо Ботев” има капацитет за обучение на 1200-1300 деца, а там в момента учениците са 300, в Математическата гимназия в момента са 515, с тенденция да станат 550-600, обясни градоначалникът. Това е единствената сграда в града, която разполага с такава голяма и неизползвана изцяло материално-техническа база, която може да отговори на нуждите на ПМГ. Василев подчерта да не се спекулира с това решение и да не се разпространяват неверни слухове, както и да не се използват децата за политически цели. Ако някой има по-добро предложение, да го изложи писмено и да се аргументира, като се подпише под това си становище, заяви той.

Сградата е реновирана, но се нуждае от вътрешен ремонт, като ще се търсят средства за тази цел от различни източници. Преместването е в унисон и с политиката на правителството и на МОН за преминаване на всички училища към едносменен режим на работа, стана ясно на пресконференцията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.