Три жертви на водната стихия в Област Бургас

Мъж е загинал при наводненията в с. Ливада, община Камено. Предприети са издирвателни действия по сигнал за изчезнал мъж в с. Полски извор, съобщиха от МВР.
По-рано стана ясно, че възрастен мъж се е удавил в наводненото бургаско село Полски извор.
80 годишна жена е намерена удавена в двора на къщата си в с. Равнец, съобщава „Флагман“.
77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина „Амфибия“.
В Камено и в Бургас е обявено частично бедствено положение.
Има жертви вследствие на обилните дъждове в община Камено, съобщи за областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Toй уточни, че водата в населените места вече се е оттекла, но все още извън тях оттичането продължава.
„Има няколко екипа на пожарната, които работят по места. Има много спасени хора. Директорът на полицията, началникът на пожарната, кметът на Камено и кметът на общината от сутринта са на терен“, обясни Чолаков.

Сложна е обстановката в Бургаска област вследствие на падналия проливен дъжд. Малко след 01.00 часа в дежурната част на РД ПБЗН – Бургас са получени сигнали за наводнени къщи на територията на община Каменово, съобщиха от пресцентъра на МВР. На място работят пожарни екипи с 6 пожарни автомобила, два всъдехода „Амфибия“ и водолази. Включени са и допълнително екипи от Варна. По информация на ГД ПБЗН от наводнението са засегнати селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас. По първоначални данни има един загинал в с. Полски Извор.
Към 09.00 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, община Царево – наводнен е площадът, нивото на водата се покачва.
В община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени сгради.
От началото на светлата част на денонощието се извършва облитане с хеликоптер с цел установяване на състоянието на засегнатите населени места.
Поради наводнени участъци е ограничено движението на моторни превозни средства в участъците Средец-Айтос, Полски извор-Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.