Лиляна Павлова обеща НДК да е готов до Коледа

Националният дворец на културата (НДК) ще е готов най-късно до Коледа. Това обяви пред Би Ти Ви министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова. Тя уточни, че ремонтите вървят добре и очаква да няма проблеми в последния момент.

Павлова призова да не се правят „политически заигравки“ с председателството и да не се занимаваме с вътрешни дразги. „В риск сме да покажем, че не ни трябват дяволи пред казана с българи“, допълни министърът.

Тя подчерта, че България приема председателството на ЕС в началото на последната година на настоящите Европейски парламент и Европейска комисия. Именно заради това страната трябвало да постави своите искания. Сред тях било и увеличаване на парите за сигурност и охрана на границата.

Павлова каза още, че сключеният договор с 21 хотела за настаняване на гостите за председателството е за безплатни резервации. Тя уточни и, че кандидатите за стажантските програми покрай събитието са над 450 души и тепърва от тях трябва да се изберат над 50 души.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.