Две премиери за 70-годишнината на разградския театър

Две премиери включва двудневната празнична програма за 70-годишнината на Драматичния театър „Антон Страшимиров“, обяви директорът на Театрално-музикалния център в Разград Тодор Мадолев.
„Нестинари“ е нов, оригинален прочит на поставяна в Разград пиеса преди 20 години.
В спектакъла, който ще бъде представен на 17 октомври от 19 часа, са включени и певците и танцьорите от сцена „Назъм Хикмет“. Любопитното е, че режисьорът Димитър Димитров е поставил в ролите им от преди двайсет години актьорите Веселин Борисов, Мариана Бранкованова и Евгени Стефанов, участват още Боряна Йорданова и Тихомир Благоев.
Представлението ще бъде предшествано от специална програма, която ще започне час по-рано. На площада пред Общинския културен център своя поздрав към юбилярите ще направят артистите от Капанския ансамбъл.В 18,30 ч. във фоайето на втория етаж ще бъде открита фотоизложба от архива на Стоян Сертев „Една незабравима епоха от театъра, преживяна в черно и бяло“. Експозицията е подарък на Община Разград за театралите. Музикалният фон ще е от струнен квартет от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“.
Вечерта в сряда е за неиграна досега пиеса на Антон Страшимиров – „Мрак“. Според Тодор Мадолев – комедия, с елементи на филм на ужасите. Режисьор е Борислав Чакринов.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.