Ердоган: Ние не сме племе, Турция е правова държава

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува решението на САЩ да спре визовите услуги в Турция.

Той направи първите си изявления за визовата криза по време на вчерашното си посещение в Украйна, предаде информационната агенция „Догу хабер ажансъ (ДХА)“, цитирана от „Фокус“.

„Това решение на посолството на САЩ в Анкара е преди всичко предизвикващо безпокойство и тревога. Представителите на нашето външно министерство веднага предприеха нужните дипломатически постъпки в момента, в който разбраха за случилото се. Разбира се, аз веднага бях информиран и им казах само това: „Турция е една правова държава. Преди всичко ние не сме едно племе, не сме една племенна държава.

Заръчах им оповестеният от тях текст (от посолството на САЩ в Анкара) на реципрочна основа да бъде оповестен публично и от нашето посолство във Вашингтон“, обяви Ердоган.

САЩ обявиха, че всички дипломатически мисии в Турция временно ще прекратят визовите услуги за „оценка на ангажимента на Турция“ по охраната на американската мисия. Вашингтон взе решението след задържането на американско дипломатическо лице от турските власти.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.