Борисов наредил на Цветанов: Колкото по-малко споменава президента, толкова по-добре

Пресконференция, включваща най-висшите кадри на ГЕРБ след лидера Бойко Борисов, дадоха от партията. На нея присъстваха Цветан Цветанов, Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Основни теми бяха назначенията от партията, за които говорят от политическия им опонент БСП в последните дни, както и призива на левицата ГЕРБ да свика изпълнителната си комисия, за да реши кадровите си проблеми.

Силата на ГЕРБ е, че залагаме на реалните политики, на видимите резултати. Както ние не се месим в организационния и политически живот на другите партии, така и ние не искаме да се месят в нашия. Заявяваме категорично, че от ГЕРБ няма да участваме в тази компроматна война“, обяви зам.-председателят на партията и шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Томислав Дончев, чието име беше замесено покрай назначения в неговия избирателен район Габрово, където той беше и кмет пък обяви:

Никога за нито един наш член на каквато и да е позиция, не са правени опити да избяга от закона. Не ми е минавало през ума да оспорвам правото на опозицията да показва нередности на управлението“.

Министър на финансите Владислав Горанов пък покани опозицията на масата за преговорите относно бюджета, но също не пожела да се водят дебати извън тази тема.

Ако колегите от БСП искат да участват в дебати за бъдещето на държавата, сме готови да ги слушаме“, коментира Владислав Горанов. „На нас не са ни интересни тези дебати, в които се опитват да ни вкарват“, обяви Горанов.

Цветан Цветанов коментира и словесните престрелки между ГЕРБ и президента Румен Радев.

Поел съм ангажимент към Бойко Борисов и колкото по-малко споменавам президента, толкова по-добре. В анкетна комисия за самолетите няма нищо, което да е свързано или да има умисъл за атака срещу президентската институция“, обясни той.

Няма да си позволим да говорим за президентската институция. Независимо дали президента ни харесва или не, той е законно избраният президент на България“, заяви Цветан Цветанов и подчерта, че премиерът Борисов му е наредил, както и на всички депутати от ГЕРБ да не споменават името на президента.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.