„Биовет“ ще подкрепи инициативата на областния управител за система за мониторинг на качеството на въздуха

Предложението на областния управител Гюнай Хюсмен със съдействието на бизнеса в града да се изгради система за мониторинг на качеството на въздуха получи официална подкрепа от една от големите фирми в региона.
Инициативата на Г.Хюсмен е съгласувана от управителя на „Биовет“ – клон Разград Теменуга Газдова с ръководството на дружеството и е получила подкрепа, съобщи самата тя в телефонен разговор с областния управител. Конкретните технологични параметри на системата за мониторинг ще бъдат уточнени на експертно ниво на по-късен етап.
От пресцентъра на областния управител припомнят, че идеята за изграждане на такава система бе обявена през септември на работна среща на Гюнай Хюсмен с представители на четири от големите фирми в Разград – „Биовет“, „Амилум“, „Балканфарма“ и „Пилко“. Тогава те изразиха готовност, но не поеха категоричен ангажимент да финансират изграждането на мониторингова система, понеже нямаха подобни пълномощия от ръководствата си. Изграждането на такава система се налага, тъй като досега изследванията на качеството на въздуха се извършват с подвижна станция епизодично, за кратки периоди, а постоянно замерване на основните показатели няма.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.