Започва санирането на още три блока в Разград

Кметът на Разград д-р Валентин Василев даде днес старт на три строителни площадки по Националната програма за енергийна ефективност на три жилищни блока в Разград: „Бели Лом“ бл. 60 , „Бели Лом“ 62 /до Гимназията по икономика/ и „Абритус 19 /Водна централа/.
На събитието официални лица бяха още областният управител Гюнай Хюсмен, зам.-кметовете на община Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, представители на фирмите изпълнители на строително-монтажни работи и на надзорниците.
„Благодаря на всички, които сте успели да се обедините и да стартира санирането“, каза на откриването д-р Василев. Той благодари и на своя екип, който работи по тази програма и стартира реализирането й. Градоначалникът подчерта, че предишното ръководство не е направило нищо по нея и тя е факт благодарение на усилията на сегашното. Извинете строителите за неудобствата и бъдете толерантни, допълни още той. Строително-ремонтните работи ще бъдат съобразени с времето, работата започва в началото на следващия месец.
Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави обитателите на блоковете от името на премиера Бойко Борисов, благодари им, че са доверили на амбициозната правителствена програма за придаване европейски вид на българските градове и им пожела и занапред да бъдат все така единни в решенията си за по-добро бъдеще в България.Блок „Бели Лом“ 60 ще санира „Интерхолд“ ЕООД – София за 649 306 лв. без ДДС и 64 930 лв. без ДДС – непредвидени разходи. Срокът на изпълнение е 173 дни.
Блок „Бели Лом“ бл. 62 ще преобрази ДЗЗД „Бул“ – София. Стойността на строително-монтажните работи е 696 368 лв. без ДДС и 13 927 лв. без ДДС – непредвидени разходи. Срокът на изпълнение е 120 дни.
За 143 дни ДЗЗД „Девня Трейд – Пецински“ – Варна трябва да санира блока на ул. „Абритус“ бл. 19. Ремонтът ще струва 683 095 лв. без ДДС и 6831лв. без ДДС – непредвидени разходи.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.