Светла Робева е новият председател на Административния съд в Разград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет e избрала днес единодушно с 12 гласа „за“ Светла Робева за председател на Административния съд в Разград.
Тя има над 26 години юридически стаж в органите на съдебната власт като младши прокурор и съдия. Досега бе съдия в Окръжен съд – Разград.
На новия пост Светла Робева си поставя за цел запазване на отличната организация на работа, като се повишава квалификацията на съдиите и съдебните служители, осъществяване на контрол за спазване на установените правила и кадрово обезпечаване на съда. Като председател тя възнамерява да има равно на останалите магистрати участие в разпределението на делата, в резултат на което ще отпадне съществуващата трудност за сформиране на състав, разглеждащ касационни и административни дела по оспорване на подзаконови нормативни актове. В представената Концепция за управление на съда кандидатът предвижда предприемане на мерки за ежемесечен контрол върху движението на делата; полагане на усилия за подобряване на материалните условия; развитие на позитивния диалог с останалите съдилища и прокуратурите в съдебния район, с Адвокатската колегия и различните държавни органи. Съдия Робева има намерение да продължи създадените добри практики, включително периодичното обсъждане между съдиите на законодателните промени и анализ на върнатите от Върховния административен съд дела, както и за провеждане на срещи със съдебните служители. Тя е изразила убеденост, че като ръководител ще поддържа високото ниво на правораздаване в Административен съд – Разград, и ще допринесе за подобряване на работата му, пише в мотивите на решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.