45 випускници от Филиал – Разград получиха дипломите си

На откриването на новата учебна година във Филиал – Разград към Русенския университет „Ангел Кънчев” 45 випускници, от тях 8 отличници, получиха дипломите си и бяха изпратени тържествено от домакини и гости. Първа получи дипломата си Дилек Рафи – отличничката на випуска, с успех 5,92. Тя приветства и първокурсниците на празника. Втори по успех – 5,90, е Павлин Димитров, който е удостояван с наградата “Студент на годината“.
На академичния празник, който започна със студентския химн, гости бяха народният представител Денчо Бояджиев, областният управител Гюнай Хюсмен, представители на ръководството на Русенския университет – заместник-ректорите проф. Пламен Кангалов, проф. Пламен Даскалов, проф. Юлияна Попова, декани на факултети, Яна Вангелова председател на представителството на Студентските съвети, Станимир Бояджиев, председател на Студентския съвет в Русенския университет, представители на фирмите, с които Филиалът работи, от ПГХТБТ „М. Кюри”, студенти и др.
Студенти, преподаватели и гости бяха приветствани от директора на Филиал – Разград доц. д-р Станка Дамянова. Тя с гордост съобщи, че приемът на студенти в първи курс е изпълнен стопроцентово, а от тази есен във висшето училище е разкрита и нова специалност – тук ще бъдат обучавани студенти от преподаватели изцяло от Русенския университет, от Машино-технологичния факултет. Това е постигнато със съдействието на фирмите от региона, към които доц. Дамянова отправи специални благодарности. Някои от випускниците вече са започнали работа и това е най-голямата гордост за техните преподаватели.
Поздравления към студентите и преподавателите отправи и депутатът Денчо Бояджиев. Той подари мобилна уредба на Филиала. Областният управител Гюнай Хюсмен приветства студентите и пое ангажимент да работи Филиал – Разград да стане университет. Поздравления имаше от проф. Пламен Кангалов, поздравителни адреси бяха изпратили депутатът Десислава Атанасова и кметът на Разград д-р Валентин Василев. След раздаването на дипломите на випуск 2017 доц. д-р Станка Дамянова плисна по традиция менче с вода, а абсолвентите хвърлиха нагоре студентските си шапки. Заедно с всички бе и талисманът на Русенския университет Румен. В двора на висшето училище бе засадено дърво – идея, от випуск 2017. Завършилите млади специалисти имаха среща с работодатели.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.