Откриха новата сграда на Софийския районен съд

Новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура бе открита с тържествена церемония, на която присъстваха министър-председателят на България Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, главният прокурор Сотир Цацаров, представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов и председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева изказа благодарност към правителството на Бойко Борисов и Висшия съдебен съвет за усилията да се преодолеят не малко трудности при изграждането на сградата и пускането ѝ в експлоатация.

„Пред нас стои една изключително модерна сграда, съоръжена с последните достояния, на които малко магистрати не само у нас, но и в Европа биха имали като свое работно място. Но само добрите материални условия не са гаранция за качествено правораздаване и за справедлив, бърз и ефективен процес. Изискват се много умения, неспирно повишаване квалификацията на магистратите и преди всичко правосъдие по вътрешно независимо убеждение. Това е правосъдието, което очакват гражданите, гарантиращ справедлив процес и равенство пред закона“, каза тя.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.