Допълнителна експертиза отложи делото за убийството в Брестовене

Днес състав на Разградския окръжен съд отложи за 11 октомври делото за жестокото убийство на Али Хакъ от село Брестовене.
След като бяха изслушани вещите лица, съдът прие искането на прокурора да бъде поставена допълнителна задача на двамата експерти, изготвили психологично-психиатричната експертиза на подсъдимите Алеко Герджиков и Абедин Зекерие. Експертите трябва да отговорят на въпроса какъв би бил изводът за психическото състояние на Абедин Зекерие, ако няколко дни преди инцидента е участвал в разпра над сродници на пострадалия Али, с чийто род е враждувал, и непосредствено преди инцидента е отправял заплахи за саморазправа и е подбуждал към саморазправа свои сродници, за да осъществят физическо насилие над рода на Али.

Припомняме, че според обвинителния акт на 22 юли 2015 г. 26-годишният Али Хакъ бил нападнат от с дървен сап първо от Зекерие, а след това към побоя се присъединил и Герджиков. Али стрелял във въздуха със сигнален пистолет. Братовчедът на Али чул изстрелите и се опитал да вземе дървения сап от ръцете на Герджиков, но не успял Двамата продължили да го налагат с дървените колове, появили се и други мъже с бухалки и сапове. От мелето пострадали трима души, но най-тежко било състоянието на Али, който починал в болницата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.