Областни управители и евродепутат на кушиите в Исперих

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, колегата му от Търговище Митко Стайков и евродепутатът Петър Курумбашев бяха гости на традиционните конни състезания, организирани от община Исперих.

Тримата връчиха купите и паричните награди на най-добрите жокеи и на собствениците на конете, победили в различните гари, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Разград.

И тази година атрактивното събитие събра хиляди зрители и стана истински празник за населеното място и цялата община Исперих.

На официалната трибуна имаше и гости от Гърция и Македония, както и кметът на Исперих Бейсим Руфат, народният представител от 43-тото Народно събрание Михаил Тодоров, кметове и общински съветници от региона.

80 коня от Бургаско, Русенско, Силистренско, Врачанско, Шуменско, Разградско и други краища на България се състезаваха в 5 гари в Исперих. Общият награден фонд за победителите бе на стойност 7400 лева.

На областния управител Гюнай Хюсмен се падна честта да награди призьорите в трета гара – 1600 метра. Победата бе за кобилата Малавела с жокей Нурай Кямил и собственик Левент Незиров от село Севар. На второ и трето място останаха чистокръвни английски коне със собственици от Дулово и Професор Иширково. Следващата седмица победителят в тази гара ще е на състезание във Виена – съобщиха организаторите, а областният управител пожела на жокея и там да спечели отличие.

Спортният празник в Исперих продължи с народни борби на стадиона. Най-добрият състезател в тях получава Златния пояс на Осман Дуралиев, който е родом от Лудогорието – от село Владимировци и двукратен олимпийски сребърен медалист, както и четирикратен световен и европейски вицешампион.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.