Нови експертизи по делото за убийството на Николай Димитров от Завет

Две нови експертизи назначи днес състав на Разградския окръжен съд по делото
за убийството на 75-годишния Николай Димитров от Завет.По първата експертиза геодезист трябва да изготви карта на местата, които подсъдимият Владислав Филков е посетил на 25 срещу 26 декември 2014 г. , отстоянията между тях, вида и нивото на терена. По втората експертиза хидролог и геодезист трябва да изготвят информация за водоема, в който според обвинението е изхвърлен трупът.

Ще бъде направено и запитване относно поискания разпит чрез видеоконферентна връзка на свидетеля Диян Спасов, като бе назначена и резервна дата – 6 декември. Отново ще бъдат призовани и трима неявили се свидетели.

Приети бяха и някои от исканията на подсъдимия Филков във връзка с напускането му от страната през август 2014 г. и изтеглени от банкомат пари.

След разпита на двама свидетели, делото бе отложено за 5 октомври.

Припомняме, че Владислав Филков е обвинен за това, че на 25 срещу 26 декември 2014 г. в град Завет, област Разград, е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 220 лв. и мобилен телефон от Николай Димитров, с намерение противозаконно да ги присвои. Филков е употребил за това сила и заплашване. Грабежът е придружен с убийството на 75-годишния Николай Димитров, който е баща на столичната съдийка Геновева Димитрова. Филков беше задържан в Берлин на 24 юни 2015 г., в изпълнение на издадена от Окръжна прокуратура – Разград европейска заповед за арест . На 21 октомври 2015 г. в резултат на действията на Международния отдел на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура-Разград германските власти предадоха на българската прокуратура Владислав Филков.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.