Таланти от „Пулс“ имаха гости от Уелс, ще дойдат пак – на фестивал в Разград

Спонтанна, много интересна и ползотворна творческа среща имаха танцьорите от Театрално-танцова формация „Пулс”- Разград със свои връстници от формация „Dance Union” от град Карфили, Уелс. „В залата си за репетиции поднесохме на гостите си малък концерт – част от подготовката на „Пулс” за Международния фестивал на изкуствата „Жреци на музите” в Лозенец и различни по характер танци, с които показахме спецификата в творчеството си. А децата от Уелс също изпълниха част от своя репертоар“, каза ръководителката на разградските таланти Катя Лапатова.
Паралелно с изпълненията бяха обсъдени начините на работа на двете групи, проблемите и трудностите, с които се сблъскват. Обмениха и информация за фестивали, конкурси и състезания в двете страни. Децата от Разград подариха на гостите си екип с логото на групата, плакат и други рекламни сувенири. Както и подарък за цялата група от Уелс – луксозен алманах и албум на архитектурния резерват „Абритус“ и забележителностите на Разград, подготвен от община Разград и комплектован с рекламни материали на региона.Провокирани от жеста, уелските танцьори обещаха да участват в някое от следващите издания на фестивали и инициативи в Разград: Историческият фестивал „Античният Абритус”, Панаирът на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествените занаяти, както и най-младият фестивал за танцов театър „Театърът в движение”, чийто организатори са ТТФ„Пулс” и община Разград.
А сегашната среща в Разград завърши с планове за бъдещата съвместна работа, размяна на авторски танци, които групите ще включат в репертоара си и … урок по ръченица под звуците на сюитата на Петко Стайнов.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.