Областният управител бе във Франция, покани тамошни предприемачи да посетят през октомври в Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе на тридневно посещение във френската област Елзас по покана на кавалера на Ордена на почетния легион Жерар Риш.

Домакинът на Г.Хюсмен е собственик на най-голямото предприятие във Франция за сладкарски изделия, а Орденът, на който е носител, е висш знак за признание от френската държава, учреден е от Наполеон Бонапарт, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Освен с Жерар Риш губернаторът се срещна и със сенатора Клод Керн и депутата във френския парламент Антоан Херт. Визитата включваше и посещения в предприятия от хранително-вкусовата и дървопреработващата промишленост, както и от производството на товарни машини, а също и на туристически обекти в една от най-развитите в икономическо отношение административни области на Франция.

Гюнай Хюсмен отправи покана за посещение към френските предприемачи, проявили интерес към инвестиции в Лудогорието, което ще се осъществи през октомври.

Поканата към Г.Хюсмен за визитата във Франция е била в качеството му на областен управител, но той лично е поел разноските по посещението си, защото е по време на годишния му отпуск, уточняват от пресцентъра на губернатора.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.