Д-р Евгени СТАМЕНОВ: Решението ми за напускане е лично и окончателно

Началникът на отделението по хемодиализа в разградската болница пръв от напускащите здравното заведение лекари потърси медиите да обясни лично защо си тръгва вероятно и от Разград.

Писмото му публикуваме без редакторска намеса, в знак на уважение към хилядите му пациенти през годините, към които всъщност то е и адресирано.

 

Ето текстът на изявлението:

Уважаеми съграждани,

Много се спекулира с напускането ми на МБАЛ – Разград. Държа да заявя, че решението е лично мое и никой не е оказвал натиск върху мен. Уважавам д-р Керчев и и одобрявам стила му на управление.

Добре познавам двамата бъдещи директори, тъй като всеки поотделно вече е бил директор на болницата. Познавам бруталното отношение на д-р Иван Петров, който си позволяваше да ме унижава пред медицинските сестри от отделението. Познавам и безхаберието на д-р Жеков, който пропусна възможност да снабди отделението с нови апарати. Нямам причини да мисля, че при новия им мандат отношението ще бъде по-различно. Ето това е причината, поради която напускам.

Работя в болницата от 1984 г. и нито веднъж не съм давал повод да се смята, че се отнасям с безразличие към пациентите си. Няма да постъпя така и сега. Ще остана на работното си място до идването на новото ръководство, надявайки се на визията им за кадрова осигуреност на болницата.

А решението ми за напускане е категорично и окончателно.

С уважение:

д-р Евгени СТАМЕНОВ, началник отделение „Хемодиализа“

19.07.2017 г.

П.П. Ако има съмнения, сравнете почерка с хилядите рецепти, които съм написал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.