И „Музейко“ участва в тържеството за 180-годишнината от рождението на Левски

Разградчани отбелязаха днес 180-годишината от рождението на Васил Левски.

Тържеството бе пред паметника на Апостола и бе организирано от ОУ „В.Левски“ и Детския научен център „Музейко“, който гостува в Разград от началото на април.

Слово за Дякона произнесе директорката на училището Диана Първанова, а литературно-музикална програма „Разкажи ми за Левски“ изнесоха децата от училищния клуб „Млади възрожденци“.

Специален гост на тържеството беше директорката на българското училище „Христо Ботев“ във Вашингтон Бойка Попова. Тя благодари за уникалната възможност да бъде в Разград на рождения ден на Апостола, след което представи монолог на Георги Калоянчев по текст на Любомир Пеевски.

Първи цветя пред паметника на Васил Левски този път поставиха децата, последвани от общинското ръководство и областната управа, политически партии, институции и граждани.

Веднага след това дечицата бяха поканени под двете шатри в двора на училището, където ги очакваха хората от „Музейко“, за да ги включат в организираните специално за тях интерактивни игри и да им покажат част от ритуалите при подобни тържества.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.