Десислава Атанасова: Решението на министъра за кадрови смени в разградската болница е правилно

Одобрявам решението на министъра на здравеопазването за кадрови промени в разградскатта болница. То не е плод на емоция и реваншизъм, а е осъзнат, информиран избор, направен на базата на одитни доклади, отчети и анализи за работата на лечебното заведение. Това обяви в Разград депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, ден след като по решение на държавата бе сменен директорският борд на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в столицата на Лудогорието.
Тя направи изявлението си на съвместна пресконференция с новоназначените управници на клиниката доктор Гечо Жеков и доктор Иван Петров, чийто мандат започна на фона на протест и контрапротест, предизвикани от кадровата метла в областната болница.
Десислава Атанасова призна, че дължи благодарност на губернатора на Разград Гюнаай Хюсмеен, който след среща с представители на сектор здравеопазване в областта е подготвил и изпратил доклад до здравния министър проф. Нииколай Петров, в който е обосновано искането за смяна на директорския борд.
Картината в разгадската болница не е блестяща. Налице е спад на приема на пациенти, намалени приходи ии остър недостиг на лекари. В последните години клиниката са напуснали над 10 медици, смята депутътът от управляващатта партия.
Доктор Гечо Жеков, който най-вероятно ще оглави клиниката за втори път, обясни, че първата му работа ще е да спре ескалацията на напрежението сред медицинския персонал. Той обяви, че ще разговаря с всички свои колеги, които в петък декларираха, че смятат да напуснат след като в болницата се връщат стари управленски кадри, сменени преди години с мотиви, че не упавляватдобре. Жеков обясни, че не отрича свършеното от предишните ръковоства, но трябва да се направят промени, за да се подобри работата и право на държавата е да извърши това.
За първи път доктор Жеков пое управлението на разградскатта болница по време на кабинета Орешарски. Той бе освободен от поста му в началото на мандата на кабинета „Борисов 2“. Тогавашният здравен министър доктор Петър Москов лично пристигна в Разград, за да отстрани болничния директор, след като осемгодишно дете почина заради неизвършена в клиниката спешна операция.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.