Влиза в съда мъжът, опитал да подкупи полицай със златен пръстен

30-годишният Нехрин Х. от исперихското село Подайва е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград за това, че предложил като подкуп златен пръстен на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт, че бил зад волана без шофьорска книжка.
На 19 юни 2017 г. в Исперих полицейски служители спрели за проверка управлявания от подсъдимия автомобил „Фолксваген голф“, припомнят случая от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Униформените установили, че водачът на лекия автомобил управлява колата, без да има необходимата правоспособност и свидетелство за управление на МПС. Нехрин Х. бил тестван за алкохол с дрегер, който отчел 0,47 промила алкохол, което било в допустимите норми.
Служителят на реда започнал да съставя акт за административното нарушение – управление без свидетелство за правоспособност. Подсъдимият застанал до шофьорската врата на полицейския автомобил и започнал да моли да не му съставят акт. „Вземи този платен пръстен, 7 грама е!“, казал Нехрин Х. на полицейския служител. Въпреки че бил предупреден, че в момента извършва престъпление, 30-годишният мъж свалил накита от пръста си и го поставил на арматурното табло.
Така срещу Нехрин Х. било образувано бързо производство. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.