„Лудогорец“ снижи зенита на „Зенит“ до кота нула в силен мач

„Лудогорец“ снижи зенита на „Зенит“ до кота нула в силен контролен мач в Австрия.
След като вкараха общо 23 попадения на „Родопа“ 9 Смолян и „Евроколеж“, разградчани направи с 2:0 през азербайджанския „Габала“, снощи сразиха и „Зенит“ от Санкт Петербург с 1:0.
В 23-та минута Светослав Дяков изведе майсторски в коридор Сисиньо, като пасът му разсече цялата защита. Десният бек пък без проблеми отбеляза за 1:0 в близкия ъгъл на вратаря Юрий Лодигин. Четири минути по-късно българският шампион можеше да удвои резултата. Анисе напредна мощно и предостави кълбото на Марселиньо, който шутира силно с левия крак. При добавката Вандерсон пропусна чисто голово положение. Малко преди края на първата част Дяков получи контузия и бе заменен от Густаво Кампаняро. В 45-та минута Натанаел направи грешка, която позволи на играч на руснаците да изведе Кокорин сам срещу вратаря. Нападателят обаче бе спрян от Ренан.
В 75-та минута черногорецът Джорджевич излезе сам срещу Ренан, но бразилецът демонстрира отличен рефлекс и изби ударът му по земя. В самия край на двубоя влезлият като резерва Жоао Пауло имаше възможност да покачи, но от удобна позиция не успя да намери очертанията на вратата.
В понеделник Орлите ще имат друга престижна контрола – срещу гръцкия „Олимпиакос“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.