Детски празник за седмата Лятна читалня под небето

Детски празник за началото на седмата Лятна читалня под небето организира Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград.
Инициативата ще продължи до 1 септември всеки вторник, сряда и четвъртък от 9,00 до 13,00 ч. Децата от Разград могат да посещават „Читалнята под небето“ в градинката до библиотеката без предварително записване, без такси или задължение да присъстват през цялото време. Средно около 600 деца са се включили в шестте летни читални досега.
Читалнята бе открита с атрактивен детски празник под мотото „Деца препоръчват любими книги на деца“.
Първо пред насъбралата се публика няколко деца прочетоха епизоди от свои любими литературни произведения. След това имаше куклен театър, на който пресъздадоха приказката „Кума Лиса кръстница“. Последва играта „Забавна въртележка”, в която децата отговаряха на въпроси, свързани с приказния свят. Имаше и подаръци – книжки и пъзели, за показалите познания деца.
Организаторите пожелаха на малките посетители в тазгодишната читалня под небето да се забавляват и да не забравят да четат, защото който чете расте умен, здрав, красив, а всички наши разградски деца са именно такива.
Децата на града ще продължат цяло лято да четат и да се забавляват на открито. Заедно с библиотечните специалисти ще се запознаят с интересни герои от провокиращи фантазията им книги. Те ще имат възможност да развихрят въображението си и на белия лист, както и в занимателни игри. Всеки делничен ден през ваканцията децата на Разград ще имат възможност да участват и в останалите инициативи, организирани в детския отдел на библиотеката. Летните занимания за най-малките ще бъдат под надслов „Моята приказна ваканция”. Програмата предвижда четене на любими произведения от детски автори, детски ателиета, детска филмотека, забавна творческа работилница, фентъзи игри и други. Там събитията ще се посещават и организирано от деца от ЦУТНТ, ЦРД, Ресурсния център, Център „Емилиян“ и др.

С всяка изминала година инициативата се радва н а все по-голяма популярност сред децата и родителите. Лятната читалня се посещава също и от деца от други градове, има и малчугани от чужбина.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.